Kampaamotuolin käsinojat ja Wartburgin penkki

Istuimet kestää mutta käsinojat kuluu puhki. Tai joku muu kohta muutoin toimivasta istuimesta pettää. Silloin korjataan!

Sain katsottavakseni hyvin palvelleen kampaamotuolin käsinojat, joihin oli kovassa käytössä molempiin kulunut pienet reiät.

Keinonahkaa, vanhan purku , opiskelijan ihmettely ja ongelmanratkaisu työssäoppien osaajan avulla.

Mallinnus vanhojen mallien mukaan. Ja sitten ompelu. Ja vielä kerran ompelu. Ommeltavat pinta-alat ei olleet suuren suuria mutta yhteenkään harhatikkiin ei tässä kohdassa ollut varaa.

Käsinojan runko oli puuta joten käsittely piti tehdä varoen ettei puuosat vaurioidu. Pienen välihaasteen toi kiinnitysruuvin aukaisu sillä lyöntimutterin kierteet oli menetetty.

Pehmusteiden uusimista vielä ja sitten käsinojat pääsivätkin paikoilleen uusin ehjin nahoin. Olipa todella mielenkiintoinen pikkuprojekti tehdä ! Ja taas tuli lisää käyttötunteja tälle asiakastuolille 😊

Warren apukuskin istuimen verhoilu oli ikävästi revennyt. Kuitenkin -80 luvulta asti kestänyt niin ettäkö hätiä mitiä! Jotain keksitään !

 

Keinonahkakapassa oli reikiä ja repeämiä. Ikävältähän se näytti. Keinonahkaa löytyy joten eikun purkamaan vanhat pois. Tässä olikin haastetta sillä vanha verhoilukangas haluttiin säilyttää , että sellainen pikkukorjaus nyt tähän kohtaan tehtäisiin. No tehtiinkin.

Vaikka vanha kangas olikin parhaat päivänsä nähnyt niin varoen ratkoin kankaan ja vanhan kumitereen mahdollisimman ehjänä irti. Nämä käytettäisiin uudestaan. Kumitere hiukan meinasi jo halkeilla ja olihan siinä jo osumia ennestäänkin, halusin kuitenkin sen käyttää koska uutta ei ollut tilalle.

Vanhan kapan mukaan piirsin uuden keinonahkakapan. Ja säilytin vielä vanhan kiinnityslistankin, jonka ompelin kapan alaosaan takaisin.

Liukas, ohut vanha verhoilukangas, liukas kumitere ja uusi keinonahka. No ei niin kovin helppo yhdistelmä pitää ompelumerkkejä kohdillaan vaikka armottomasti niitä seurasin. Mutta ratkoja on keksitty ja myönnetään että tässä vaiheessa sitä kyllä tuli käyteltyä. Ei ihan osunut nimittäin kerralla kohdilleen. Mutta valmista tuli! Onpahan ehjä verhoilu vanhaan kuosiin niin on katsastuksessa mukavampi käydä. Toivottavasti meni läpi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *