Kissan käsittelemä erikoinen nojatuoli

Tämän kunnostettavan istuimen erikoisuus oli kyllä mielestäni tässä ulkomuodossa: matala ja leveä istuinosa kaarevalla selkänojalla. En muista vastaavaan muotoiluun  vielä tutustuneeni, mutta nyt sain tilaisuuden tutustua , ihan pohjia myöden.

Kankaan kuosi oli hieman jopa psykedeelinen, liekkö se kissankin saanut näin aktiiviseksi ? Kynnet oli riipineet verhoilun pieniksi langanpätkiksi, eikä vaahtomuovipehmuste ollut sen paremmin säästynyt. Kuvasta näkee kuinka kynsi pilkkoo pehmusteen aika tehokkaasti. Kuin hiiren syömä!

Kyllä nämä kaikki menivätkin sitten uusiksi.

Kuvassa vanhat pohjat, vyöt oli varsin väsähtäneet ja osin rikkikin. Joustimien kiinnitykset uusittiin ja vyöt vaihdettiin uusiin. Selkänojan valkoinen vyö on joustavampaa kumi-tekstiilivyötä.

Vaahtomuovipehmustukseen testattiin muutamia eri yhdistelmiä, jotta löytyi sopiva istumistuntuma. Pohjalle napakampi HR 44/50 ja päälle 35/30.

selkänojan kaarevuus näkyy alla olevassa pehmustekuvassa paremmin.

Istuimen verhoilussa oli muutamia kinkkisiä kohtia kuten takaselän verhoilun kiinnitys takasarjan jalkojen viereen. Aiemmin oli käytetty metallista listaa, mutta nyt verhoilu naulattiin kapeakärkisellä naulaimella jalkaan kiinni.

Tuoleja oli kaksi ja tekijöitä oli kaksi, joten oman haasteensa toi se, että verhoilun tuli istua molemmissa samalla tavalla. No probs, hienot niistä tuli!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *