Aulatuoli ja rallirukkasharjoitus

Alkusyksyn ensimmäinen kaavoitusharjoitus alkoi koulumme aulatuolin muodossa. Opiskelukaverit olivat vastaavia jo kolme koulumme oleskelutilaan tehneet, joten sarja täydentyi nyt neljännellä kappaleella. Ja niidenhän tuli sitten olla täysin toisiaan vastaavat. Tästä alkoi rallirukkasharjoitus.

Istuimesta poistettiin osa vanhoista vaahtomuovipehmusteista, mutta suurinta osaa käytettiin uudestaan.

Jousituksista vaihdettiin myös väsyneet yksilöt uusiin ja napakampiin sekä selkänojan vyöt uusittiin. Ja saatiin näin mukava perstuntuma. Sitähän se verhoilijan työ on, saada aikaan kaiken puolin mukava istumiskokemus!

Sitten alkoikin varsinainen kaavoitustyö.

Valmistuneiden pahvikaavojen avulla leikattiin kankaat oikeisiin mittoihin ja pääsin ompelutyöhön. Sitä ennen kaavojen istuvuutta testasin lakanakankaasta ompelemallani harjoitusverhoilulla. Korjauksien kautta tein muutokset kaavoihin jotta täydellinen istuvuus olisi mahdollista. Ja seuraavaksi ommeltiin. Ja noh, kyllä korjailtiin ja ommeltiin uudestaan ja sovitin lukemattomia kertoja kunnes oikea muoto löytyi. Ja verhoilun istuvuus lopulta oli kuin rallikuskin ajohanska, ei just eikä melkein vaan rallirukkanen!

Alareunasta verhoilu naulattiin runkoon kiinni sekä aseteltiin ja viimeisteltiin oikeaan kireyteen, kiinnitettiin jalat ja laitettiin viimeistelyksi vielä pohjakangas . Kaunis katsella ja mukava istua.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *