Nojatuoli Häkli

Tämä kaunislinjainen -50 luvun nojatuoli on Häklin huonekalutehtaalla Lahdessa valmistettu malli. Sain sen ystävältäni projektiksi. Toiveena oli total makeover. Eli mittaamisen, hyvien muistiinpanojen  ja kuvien ottamisen jälkeen purin sen alkutekijöihin. Käsinojille ja jaloille tein pintakäsittelyn , eli siiklillä vanhat lakat pois ja hionnan jälkeen useita ohuita lakkakerroksia tuli päälle. Vanha kellastunut ja osin lohkeillut ja krakeloitunut lakka vaihtui raikkaaseen vaaleaan koivun sävyyn.

Runko oli moitteettomassa  kunnossa, upeaa puusepäntyötä! Ikävä kyllä yksistään se on jäänyt kokonaan kuvaamatta.

Istumamukavuutta pyrin parantamaan hyvillä pehmustemateriaaleilla. Vanhat vyöt uusittiin ja pohjakankaan päälle testailin useita eri vaahtomuoviyhdistelmiä jotta sopiva löytyi. Istuin oli jo niin huonossa kunnossa vanhoine pula-ajan täytteineen , että siinä istuminen ei ollut mikään nautinto. Nyt siitä saatiin mukava istua, menettämättä kuitenkaan alkuperäistä muotoa.

Vaalea koivu istui kauniisti ystäväni valitsemaan ruosteensävyiseen kierrätysvillakankaaseen! Newotexin Wooly on myös mukava kangas käsitellä ja verhoilla.

Vielä pientä takaselän laittoa vailla valmis tuoli.

Total makeover onnistui tyylikkäästi! Kiitos vielä Paula kuvasta ja projeketista 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *